Your code here Blijven fietsen in de winter met een 5 daagse werkweek
Blijven fietsen in de winter met een 5 daagse werkweek
22 november 2022 

Blijven fietsen in de winter met een 5 daagse werkweek


Het is al vroeg donker buiten en het wordt winter de vraag is vaak en wat nu? In deze blog wil ik, Marcella, jullie een kijkje geven in mijn combinatie van vroeg donker, winter en toch fietsen. Op eigen risico maar nadat  je deze blog hebt gelezen is er geen excuus meer 😉

Het hele voorjaar / zomer getraind om alles in een winter weer kwijt te raken?
Nee zeker niet!  Het is zelfs bewezen dat als je 2 weken niet  fiets de beste conditie die je hebt opgebouwd alweer snel kwijt bent. Hoe onderhoud je dit in de winter en hoe hou je hier een beetje plezier in?
Marcella Zwift
Indoor fietsplanning voor de komende periode:
Ik zelf werk 5 dagen per week waardoor het lastig wordt om in de ochtend of middag buiten ritjes te maken. Dus mijn planning voor de komende winter periode is indoor (Zwift) en buiten ritjes af te wisselen. Op maandag heb ik een ‘rust’ dag en fiets ik altijd naar het werk toe. Dit is niet veel maar goed eerlijk is eerlijk iets is beter dan niets. Op dinsdag start ik rustig op door 1 a 1.5U te Zwiften in een pace partner ride, deze kan je kiezen naar je eigen gewenste niveau. Op woensdag kies ik vaak een groepsevent zodat je lekker kan fietsen met de drive van de groep en zo ben je ook niet alleen. Op donderdag doe ik zelf vaak  een work-out of een race om me zelf een beetje uit te dagen. Dit houdt het binnenfietsen ook leuk en gevarieerd. Ben jij trouwens benieuwd hoe dit allemaal zit en hoe het werkt? En dan blijft de vrijdag nog over, ook hier plan ik voor mezelf een ‘rust’ dag, en gaan we weer op de fiets naar het werk.


Op onze website www.fietsvrouwen.cc lees je meer over fietsen met Zwift.


Lees hier over de verschillende soorten Indoor Training Software


Buiten fietsplanning voor de komende periode:
En na een hele week werken, ritjes op Zwift als beloning?Juist ja weekend! Tijd voor ritjes buiten kort, lang, koffie ritje? Het maakt niet uit geniet lekker want #outsideisfree. Ik probeer een van de twee dagen mijn ‘eigen rit’ te maken. Hier bedoel ik mee afstand, snelheid, hoogtemeters zodat ik lekker kan trainen en mijn conditie kan behouden, mezelf kan uitdagen en dan vooral genieten van de winterse natuur want het is en blijft toch  that time of the year! De andere dag plan ik ritjes met vrienden of andere fietsers die je leert kennen via Instagram of andere fietsvrouwen van de community Fietsvrouwen. Er worden ook steeds meer events of social-rides georganiseerd waar je andere fietsers leert kennen en bovendien ook weer nieuwe routes ontdekt. Dit laatste is ook zeker een aanrader voor op de weg of gravel, het aanbod is tegenwoordig reuze! En ohja! Een koffie ritje mag ook best dit zijn tenslotte de beste ritjes 😉.


Conclusie:
Deze winter stil zitten? Nee dat hoeft absoluut niet!  Niks moet en alles mag. Ga naar buiten geniet lekker, maak er iets moois van! Luister goed naar je eigen lichaam geef het ook goed rust maar het zou toch zonde zijn, met al deze mooie opties, om al dat werk van dit jaar in een winter weg te gooien?Ps: De Fietsvrouwen Zwift rides zijn inderdaad vertraagd, sorry hiervoor. Maar ze komen er bijna aan! Kirsten haar nieuwe racefiets is bijna af en dan kan haar Zwift seizoen en daarmee het Fietsvrouwen Zwift seizoen, echt beginnen! 

Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Fietsvrouwen is mijn grote passie!