Amanda Noordover stelt zich voor!
04 februari 2022 

Amanda Noordover stelt zich voor!

Gastblog Amanda Noordover

Hi Fietsvrouwen! Mijn naam is Amanda Noordover en ik mag gastbloggen voor fietsvrouwen.cc, super leuk! In mijn eerste gastblog zal ik mij voorstellen, zodat jullie mij een beetje kunnen leren kennen.

Hoe het allemaal begon

Ruim vijfentwintig jaar geleden werd ik geboren en sindsdien woon ik mijn hele leven in het mooie Noord-Hollandse Castricum. Dit dorp ligt aan zee, maar voor je bij de zee bent kom je een prachtig stuk bos en duin tegen. Dat mijn eerste fiets een mountainbike was is dan ook niet heel verbazend. In dit mooie dorp werk ik vier dagen op een middelbare school als biologiedocent en mentor in de onderbouw. Hiervoor heb ik vier jaar met veel plezier gestudeerd in Amsterdam. Naast mijn studie werkte ik bij de AH en een sportwinkel. 

Gastblogger Amanda

Van paardrijden naar koersen

Voordat ik op mijn 14e begon met fietsen heb ik fanatiek paardgereden en mijn eigen paard gehad waarmee ik dressuurwedstrijden reed. Mijn vader was al fanatiek fietser en stak mij aan met het fietsvirus en zo kreeg ik mijn eerste mountainbike. Een jaar later kwam hier een racefiets bij zodat ik mee kon met toertochten. Wedstrijden vond ik super eng en had ik ook geen tijd voor want ik besteedde nog steeds de meeste tijd aan mijn paard. Nadat mijn paard in 2018 overleed kreeg ik ineens meer vrije tijd naast mijn studie en bijbaantjes en kon ik meer gaan trainen op de fiets. Of nouja trainen, ik reed lekker mijn rondjes en besloot af en toe eens mountainbike marathon te gaan rijden en een enkele keer deed ik mee aan een trainingskoersje op de racefiets, maar in het peloton rijden durfde ik eigenlijk niet. Ook begon ik in de winter met strandracen

Hier kreeg ik steeds meer plezier in, ik werd fanatieker en via Instagram kwam ik in contact met een coach. Deze coach begeleidt mij inmiddels al een tijdje en ik volg met veel plezier zijn trainingen. Dit jaar ben ik bij een leuke dameswegploeg gaan rijden, waar ik nog niet veel mee samen heb kunnen rijden maar dit moet volgend seizoen hopelijk goed komen. In de zomer heb ik een aantal trainingskoersen gereden die steeds beter gingen! Ik kreeg meer vertrouwen in mijzelf en leerde mij wat beter handhaven in het peloton. Begin oktober besloot ik om eens met een “echte” wegkoers mee te doen: de Omloop van de Bollenstreek in Lisse. Hoe dit gegaan is lees je in mijn volgende gastblog!


Sportieve groetjes,

Amanda

Volg Amanda en Fietsvrouwen op social media


Instagram & Strava Amanda.

Wist je dat je Fietsvrouwen op Strava, Linkedin, Instagram & Facebook kon volgen? Op Facebook hebben wij een verkoopgroep, een pagina en een Fietsvrouwen community

Over de schrijver
Hi, ik ben Amanda en een van de gastbloggers van Fietsvrouwen! In mijn gastblogs deel ik vooral over strandfietsen, wielrennen en koersen.
Reactie plaatsen