Community lid Alice vertelt
Gastbloggers
Kirsten Boerrigter
Gastbloggers
04/17/2024
3 min
0

Alice is besmet met het mountainbike virus

04/17/2024
3 min
0

Via de Fietsvrouwen Community zien we heel veel leuke verhalen van actieve leden voorbij komen. Daarom willen we graag jullie verhalen vertellen op onze website. Dit past namelijk perfect onder ons kopje "inspiratie". Want wist je dat Fietsvrouwen staat voor het inspireren, motiveren & verbinden van vrouwen op de fiets? Lees vandaag Alice haar stukje.


Besmet met het mountainbike virus

"Mijn man is als eerste besmet geraakt met het virus, daarna volgden onze kinderen en tot slot ik dus ook. En uiteindelijk heb ik het virus het hevigst te pakken. Wij zijn allemaal erg reislustig, ik heb al vele mooie reizen mogen maken over de gehele wereld. Ik ben vooral altijd erg onder de indruk van al het moois wat ik dan weer tegenkom en het ontmoeten van nieuwe mensen. Dit leg ik graag allemaal vast op de gevoelige plaat. Zo kwam het dat mijn man tijdens onze vakantie in Italië zei dat als ik echt mooie natuur wilde fotograferen, ik toch echt eens mee moest gaan op zijn mooie mountainbiketochten. Bij thuiskomst liet een vriend weten dat hij een mountainbike had gewonnen, maar zichzelf daar niet op zag gaan fietsen en zo is het avontuur begonnen.

Ik heb een tijd zijn fiets geleend om te kijken of ik het leuk zou vinden en dat was inderdaad het geval. Er kwam een mooi dames instapmodel van Cube in de schuur en ik heb mij opgegeven voor de Start2Bike cursus, waar ik heel veel aan gehad heb. Veel geleerd en nieuwe fietsmaatjes leren kennen. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en staat er een Spaanse schone in de schuur, een MMR. Met een eendje als bel, want dat geeft altijd leuke reacties onderweg.


Ik vind het nog steeds erg leuk om met mijn eigen fietsmaatjes op pad te gaan, zo doen we ook regelmatig mee met toertochten met als hoogtepunt het jaarlijkse mountainbikefeest “Mountainbike Mania” in Hellendoorn. Maar ook de ritjes in de buurt, zijn altijd weer leuk. Nou mag ik mij ook gelukkig prijzen dat wij in het mooie Drenthe wonen aan prachtige routes.

Ik vind het echter ook heerlijk om af en toe alleen te fietsen, ik neem dan mijn fotocamera mee en fotografeer dan graag de dieren/mooie natuur die ik onderweg tegenkom. Leuke bijkomstigheid  is dat ik dan altijd snel aanspraak heb van andere fietsers, vogelspotters, lokale bewoners tijdens onze reizen etc. Zo moest ik in Oostenrijk erg lachen toen ik in een dorpje op een lokale koeien-veiling terechtkwam (de liefde voor dieren van een dierenartsassistente kwam naar boven) en een heel oud boertje mijn fiets uitgebreid ging bekijken en vroeg waar het motortje zat. Zijn reactie/gezichtsuitdrukking toen ik in mijn beste Duits uitlegde dat ik het toch echt zelf moest doen, zal ik nooit vergeten!

Maar waar ik het meeste van geniet, is het samen fietsen met het hele gezin, liefst in het buitenland. Enige nadeel is dat het altijd wel een hele onderneming is, vooral het inpakken van de auto. Er gaan dan 2 mountainbikes achterop de auto en 2 op het dak en een kofferbak vol tassen en fietsspullen.


Ik had nooit verwacht dat er ooit een sport op mijn pad zou komen dat ik echt leuk zou vinden, maar ik kan nu toch echt volmondig zeggen dat ik dat wel heb gevonden in het fietsen. Inmiddels fiets ik de meeste kilometers per jaar binnen ons gezin (met ritjes tussen de 50 en 150 km.), mijn doel is om dit jaar de 10.000 te maken. Een extra mooie bijkomstigheid is dat ik mij veel fitter voel, zowel lichamelijk als mentaal (30 kilo lichter en veel meer energie). Onze eerstvolgende reis staat gepland voor juni, naar Frankrijk, om onze zoon te gaan aanmoedigen die dan meedoet met de Alpe d’huzes. En uiteraard gaan de mountainbikes en de fotografiespullen dan ook weer mee (en de zakdoekjes) 😊


Dankjewel voor je leuke artikel Alice! Heel veel plezier en succes gewenst met het fietsen. Blijf je verhalen delen, daar worden wij als Fietsvrouwen Team, maar ook de community erg blij van. 

Lijkt het jou leuk om jouw verhaal te delen? Mail dan gerust naar info@fietsvrouwen.cc.

Reacties
Categorieën