Deze items van Dynamic Bike Care mogen bij jou niet ontbreken

Deze items van Dynamic Bike Care mogen bij jou niet ontbreken

De een vindt het schoonmaken van haar fiets maar gedoe, terwijl de ander het als therapie ervaart, waar er weer een ander is die het vooral aan haar man overlaat. Naar mijn idee is het super belangrijk om de basis zelf te kunnen. Alleen dan weet je hoe het er met je fiets aan toe is en kan je nog meer genieten van het fietsen zelf.

In dit artikel delen we je 5 producten die je wat ons betreft niet mag missen in je kast als het om fietsonderhoud gaat Het schoonmaken van je fiets hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

1. Dirt Destroy

De absolute musthave als je het mij vraagt is Dirt Destroy van Dynamic Bike Care. Deze spray is ontzettend eenvoudig te gebruiken, zelfs als je geen water in de buurt hebt! Perfect dus voor als je alleen een balkon hebt.
Hoe werkt het? Je sprayt de Dirt Destroy op je frame, laat het 3 minuten intrekken en gaat er vervolgens met een doek overheen en je fiets is weer helemaal blinkend schoon. Niet alleen je fiets maak je makkelijk schoon met Dirt Destroy. Je kunt het ook gebruiken op je helm en schoenen. Mocht je fiets echt vies zijn, dan gebruik ik zelf altijd Badass Bubbles of Bio Filth Fighter. Dirt Destroy gebruik ik bijvoorbeeld als ik een gravelrit heb gemaakt en alles helemaal onder het stof zit. Op die manier maak ik onderscheid in wat ik wanneer wel/niet gebruik.

2. Drivetrain detailing brush

In het begin begreep ik nooit hoe anderen hun cassette weer zo mooi schoon kregen. Inmiddels is de drivetrain detailing brush een borstel waar ik niet meer zonder kan. Met deze topper krijg ik mijn cassette weer helemaal schoon. Een ander handige borstel is de claw brush. De Claw Brush gebruik ik veel om de draaiende delen weer helemaal schoon te maken. Vooral bij de gravelbike kan dit best een uitdaging zijn, maar enorm belangrijk om te doen.

3. Luxury micofibre polishing cloth

Een goede poetsdoek is onmisbaar. Je kunt natuurlijk oude handdoeken gebruiken, maar een beetje extra liefde voor je (dure) frame kan wat mij betreft nooit kwaad! Met deze luxe poetsdoek maak je jouw frame weer mooi schoon.

4. Soft washing brush

Naast een fijne poetsdoek en borstels voor je cassette en deraileur wieltjes, is een goede zachte borstel voor je frame ook een die je niet wil missen. De soft washing brush gebruik ik veel om mijn frame schoon te maken. Deze gebruik ik vaak als volgt; eerst mijn fiets nat maken (is niet verplicht maar doe ik zelf wel), dan Dirt Destroy erover en dan met een natte soft washing brush over mijn frame. Vervolgens ga ik met de luxury microfibre polishing cloth erover heen en is de fiets weer helemaal mooi schoon!

Dynamic Bike Care Brake Booster

5. Brake Booster

Als je met schijfremmen rijdt, heb je vast wel eens iemand zijn remmen keihard horen piepen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling ;). Om dat voor te zijn of om op te lossen kun je Brake Booster gebruiken! Brake Booster is een goede remreiniger die helpt vet, olie en ander vuil goed te verwijderen. Schone remmen en remblokken gaan langer mee, maar kunnen ook beter remmen.

6. Bio Filth Fighter

Dit is een top product wat ik gebruik als de fiets echt vies is en een uitgebreide spa beurt nodig heeft ;).
Bio Filth Fighter is te gebruiken over je hele fiets, dus ook over de draaiende delen. De producten zijn niet schadelijk voor het milieu.
Momenteel wordt de BFF geleverd in nieuwe PET flessen, deze zijn beter recyclebaar! Een erg mooie nieuwe stap dus.  BFF is ook volledig biologisch afbreekbaar.

7. Slick Wax

Na het schoonmaken van de ketting, met bijvoorbeeld Bio Filth Fighter of Drivetrain Detox, is het tijd om je ketting droog te maken en weer in te smeren. Zelf doe ik dit met Slick Wax. Het is belangrijk dat de ketting goed is ontvet en droog gemaakt voor je met de kettingwax aan de slag gaat. Even goed schudden voor gebruik en dan druppel voor druppel de schakels voorzien van wax of olie.
Slick Wax is ook volledig biologisch afbreekbaar

In de kennisbank onderhoud komen we binnenkort nog met meer informatie over het verschil tussen wax en olie.

Ben je op zoek naar een stappenplan voor het schoonmaken van je fiets? Die vind je hier!

Basis

Dit zijn wat mij betreft de basis producten om in huis te hebben. Vanuit hier zijn er natuurlijk nog heel veel andere producten die handig zijn, maar wellicht als extra zijn. Zeker als je in het begin van je fietsliefde zit, zal je aan de basis genoeg hebben.


Over de schrijver
Hi, ik ben Kirsten. Eigenaresse van Fietsvrouwen.cc. Sinds 2017 ben ik begonnen met wielrennen en deel ik mijn avonturen op de fiets. Momenteel woon ik in Overijssel met mijn vriend en fiets ik op een Scott Addict 10 en een Scott Contessa Gravel.