Gastblogger & Leefstijlcoach Petra stelt zich voor
11 januari 2022 

Gastblogger & Leefstijlcoach Petra stelt zich voor

Geschreven door Petra Fieten

Dat je dan ineens in je veertiger jaren een mooie, nieuwe kans krijgt om gastblogs te schrijven voor de fietsvrouwen community; hoe gaaf is dat?

Volg je dromen en gevoel, dat is wat mij het afgelopen jaar op persoonlijk vlak enorm veel mooie dingen heeft gebracht. En veel van die dingen zijn ontstaan terwijl ik op de fiets zit. Want een leven zonder fiets is voor mij niet denkbaar. Herkenbaar voor jou? Ja toch, want wij zijn Fietsvrouwen dus fietsen is voor ons net zo iets als eten, drinken of slapen; een vanzelfsprekendheid waardoor je functioneert in je mogelijke hectische, alledaagse bestaan.

Want die fiets wat is dat dan nou precies; wat doet die stalen ros met ons brein en ons fysieke gestel? Zo veel meer dan ik soms aan niet fietsers uit zou willen leggen… De wind door je haren, dat ultieme gevoel van vrijheid, de frisse lucht die je inademt en de schitterende veranderlijke seizoenen in de natuur waar je doorheen trapt. Zal ik nog meer opnoemen of sta je al klaar om te gaan?

Petra Fietsen Gastblog

Al grappend zeg ik wel eens dat mijn achternaam fietsen zonder s is. Even over nadenken wat ik dan zeg? Snap ik, toch is het zo… Want die fiets, die zit dus gewoon al in mijn naam verweven.

Ik heet Petra Fieten ( dus Fietsen zonder S), ik ben 42 jaar en ik woon samen met Ronald en ons samengestelde puber gezin in Assen.

Ik ben werkzaam als oncologie verpleegkundige in het ziekenhuis en ik ben bijna afgestudeerd als leefstijlcoach. Door mijn werk kom ik altijd in contact met mensen die zomaar ineens in een behandel traject van kanker zitten; door mijn jarenlange ervaring merk ik de laatste tijd dat ik dolgraag veel meer een bijdrage wil leveren aan de preventieve kant van de gezondheidszorg dus; hoe draagt jouw leefstijl bij aan een fit, energiek en vitaal leven wat bij jou past? 


Een leven zonder sport is voor mij niet denkbaar; ik heb 2 keer de marathon van Rotterdam gerend; ben dol op racefietsen in zowel NL als in het buitenland; af en toe zit ik op de mtb en ik fiets altijd op m’n speedpedelec van Assen naar Groningen als ik moet werken.

Door m’n passie voor sporten, m’n interesse in een gezonde leefstijl, m’n drukke gezinsleven en m’n baan als oncologie verpleegkundige geloof ik dat jullie kan inspireren en motiveren met al m’n hersenspinsels die op de fiets ontstaan.


Fiets je met me mee?

Fietale groet Petra

Over de schrijver
Reactie plaatsen